Skip to content Skip to footer

Днес се проведе Финална пресконференция по проекта.

Системата, работеща с геотермална енергия, беше представена официално пред журналисти. На церемонията присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът и ръководител проект Йорданка Ананиева и директорът на Детска ясла № 3 Пепа Николова.

Димитър Николов обясни, че с новата придобивка разходите за енергия в детското заведение ще намалеят, като от също така се подобрява комфортът за персонала и децата в яслата.

„След като видяхме всички параметри по отношение на икономиите и качеството на охлаждане и отопление, това ни даде допълнително мотиви в програмата на Общината в следващите две години всички ясли и детски градини да имат подобни инсталации. Насочили сме се към тях, защото те работят без почивка и през лятото, а именно в този сезон имаме проблеми с охлаждането. От друга страна, освен отоплението и охлаждането, получаваме топла вода 12 месеца в годината. В същото време спестяваме вредни емисии от горенето на нафта и пелети. Спестения ресурс ще ни даде възможност да инвестираме в тези нови технологии“, каза Николов.

Skip to content